Langewieke wint scholentoernooi

Dedemsvaart – De Langewieke is grote winnaar geworden van het schoolvoetbaltoernooi dat woensdag op De Boekweit is gehouden. Zowel bij de jongens als bij de meisjes ging een team van de katholieke basisschool er met de wisselbeker vandoor. Beide teams wonnen op doelsaldo. Daarnaast plaatsten de winnende teams zich voor de regiofinale, die in mei in Heino wordt gespeeld.

Het was woensdag een drukte van belang op sportpark De Boekweit. Liefst 25 teams van negen scholen uit Dedemsvaart, Balkbrug en Oud-Avereest deden mee aan het scholentoernooi, georganiseerd door JVC Dedemsvaart.

Naast een wisselbeker wordt er elk jaar ook een sportiviteitsbeker uitgereikt. Welk team die beker dit jaar krijgt kon Jos Reuvekamp namens de organisatie woensdagavond nog niet zeggen. ‘Voor die beker krijgt elk team een beoordelingscijfer van de scheidsrechter tussen de 4 en 8 punten. De puntentelling heb ik door alle drukte nog niet af kunnen ronden, maar dat komt in de loop van de week zeker nog,’ aldus Reuvekamp. Hij spreekt van een mooie dag met een nieuwe opzet, die de organisatie de komende weken zal evalueren.