IKA-ers steken handen uit de mouwen

Dedemsvaart – Ruim twintig leden van de Industrie Kring Avereest staken vandaag de handen flink uit de mouwen. Tijdens de eerste IKA Doe-Dag werkten ondernemers, met onder andere IKA-voorzitter Leo Linde voorop, zich flink in het zweet in de tuin bij Activiteitencentrum De Vuurtoren.

Rond het Industrieterrein elders in het dorp werd het kanaal door IKA-ers opgeschoond en zwerfvuil opgeruimd. ‘Na onze succesvolle Bedrijvendag vorig jaar vonden wij als ondernemers dat we ook dit jaar iets moesten doen. Op basis van dat uitgangspunt is er contact gezocht met de Stichting Present, die ons wees op De Vuurtoren, waar de bovenverdieping aan een opknapbeurt toe was en ook aan de tuin het nodige moest gebeuren,’ licht Leo Linde de voorgeschiedenis van de klusdag toe terwijl hij met een flinke klap een stobbe in stukken hakt. Een collega ruimt ‘zijn’ en ander tuinafval op, waardoor de tuin er na een paar uurtjes pico bello uitziet.

Glasvezel op Industrieterrein

De voorzitter heeft plezier in het vrijwilligerswerk. Zowel voor De Vuurtoren als voor de I.K.A, dat pas een eerste opdracht heeft verstrekt voor aanleg van glasvezel op het Industrieterrein. ‘De haalbaarheid moest eerst getoetst worden voordat er daadwerkelijk groen licht voor dit project gegeven kon worden, maar de eerste benodigde twaalf ondernemers doen mee, zodat de opdracht verstrekt kon worden,’ aldus Linde. Hij is er superblij mee. ‘Glasvezel versterkt de bereikbaarheid van onze bedrijven en dat is voor velen in de huidige tijd van levensbelang.’