Nieuwe vrienden voor Hospice

Dedemsvaart - Een Week van de Hospice? Het zou er zomaar kunnen komen. Het is tenminste een van de ideeën, die op tafel kwamen op de vergadering van het bestuur van de Stichting Vrienden van de Hospice. Een bestuur wat volledig vernieuwd is.

Karel Beniers, Tinus de Vries, René Hemme en Maaike Hiemstra hebben in dit verband plaatsgemaakt voor vijf enthousiaste nieuwe bestuursleden, die zich gesteund weten door nog eens vijf dames. De hele nieuwe ‘vriendengroep’ wordt gevormd door Bianca Takens-Nanning (voorzitter), Margreet Rooth, (penningmeester), Margreta Kragt (secretaris) en de algemene leden Simone Breet en Judith Linde. Ondersteunende leden zijn Astrid Ramaker, Nanda Smit, Ellen Mastenbroek, Jessica Brakke en Ester Nanning.

Het ‘oude’ bestuur trad aan bij de oprichting van het Hospice in 2014 en achtte het mooi om ook samen afscheid te nemen. Dit gebeurt op 23 mei
wanneer wordt stilgestaan bij het eerste lustrum van de Hospice. Een voorziening, die haar bestaansrecht heeft bewezen en duidelijk in een
behoefte voorziet. ‘Het is een prachtig doel om je daarvoor in te zetten, beargumenteren de nieuwe bestuursleden hun inzet voor de Hospice. Inzet, die vooral bestaat uit het organiseren van activiteiten om geld te genereren. In dit verband zullen bekende activiteiten als een fietstocht en een benefietdiner ook dit jaar op de agenda staan. Daarnaast zijn er onder meer plannen voor een veiling van eigengemaakte schilderijen en vast staat nu al dat de kerstmannenloop 2019 ten bate van de Hospice wordt gehouden. Om zich nader bekend te maken aan Ondernemend Dedemsvaart worden alle bedrijven binnenkort door het nieuwe bestuur aangeschreven. Vooralsnog kijkt men naar de Beurs Femmez op 15 april bij de Kalkovens, waar ‘De Vrienden’ ook present zijn.