Matrix-borden brengen boodschap over

Dedemsvaart - Wie een boodschap wil overbrengen doet er goed aan het bij het publiek te brengen. ‘Mensen zoeken het steeds minder zelf op,’ beaamt Jolande Nanning. De voorzitter van de DMC zegt het tijdens een vraaggesprek over onder andere de ingebruikname van Matrixborden met aankondigingen van activiteiten en andere wetenswaardigheden bij de dorpsentree bij het Kalkoventerrein en de Rollepaal.

Lichtende voorbeelden van marketing in combinatie met public relations anno nu. De DMC is er blij mee en maakt er volop gebruik van om haar acties, maar bijvoorbeeld ook brede culturele activiteiten in het dorp onder de aandacht te brengen.

Koopzondagen

Zo zal er bijvoorbeeld gecommuniceerd worden over de collectieve Koopzondagen in 2019, waarvan de winkeliersvereniging er inmiddels vier heeft vastgesteld. Komende zondag 14 april wordt de eerste in de reeks van vier gehouden. Vast staat dat er zondag minimaal vijftien winkels hun deuren openen tussen 13.00 en 17.00 uur. De eerstvolgende collectieve koopzondag na 14 april staat geagendeerd voor 6 oktober. Daarna volgen dit jaar nog 1 en 22 december als koopzondagen, in plaats van extra koopavonden ter gelegenheid van Sinterklaas en Kerst, met deelname van minimaal 25 winkels.

Paasactie en Koninklijke Oranje Korting

Naast de Koopzondagen zal op de Matrixborden ook ruime aandacht worden geschonken aan een Paasactie en een actie rond Koningsdag onder de noemer: Koninklijke Oranje Korting. Tijdens de Paasactie worden consumenten beloond voor hun aankopen. Op zaterdag 20 april maken consumenten met hun kassabon, ongeacht de hoogte van het bedrag, namelijk kans op mooie prijzen. De prijzenpot wordt in dit verband gevuld met honderden prijzen, van groot naar klein,’ licht de voorzitter toe. Voor de gelegenheid staat er die dag in de Marktstraat een stand met eieren, waar prijswinnaars zich kunnen melden om hun prijs te incasseren. Wie kans wil maken op Koninklijke Oranje Korting doet er goed aan om er op vrijdag 26 en 27 april op tijd bij te zijn. Die actie loopt namelijk alleen van 9.00 - 11.00 uur. Al met al volop positieve reuring met winstkansen voor iedereen.