FemmeZ lokt honderden bezoekers

Dedemsvaart – Wat is hier aan de hand? Een toevallige voorbijganger van het Kalkoventerrein maandagavond vraagt het zich, met een blik op de verkeersregelaars en een stroom overstekende mensen, verwonderd af. Het is de beurs FemmeZ die lokt. Zo’n zeshonderd, voornamelijk dames, op weg naar een genoeglijke avond met muziek, demonstratie en informatie.

Oma vertel eens

Een kleine vijftig onderneemsters tonen hun producten op verschillende locaties tijdens de beurs op het Kalkoventerrein. Een crème uitproberen in de Oudheidkamer? Heerlijk! Luisteren naar een optreden van Tissue in de Horeca-tent? Fantastisch! De hersens kraken bij een quiz over ‘vergeten groentes’ in de beurstent. Het past allemaal mooi bij het beursthema: Oma vertel eens! Het publiek geniet en de organisatie kijkt er met grote tevredenheid op terug,’ zegt voorzitter Gealien Kobes daags na de beurs. De evaluatie moet nog komen, maar vooruitlopend daarop constateert ze dat er nog wel wat aandachtspuntjes zijn. Zo kwam door de brede opzet, onder andere het gebruik van de horeca-tent naar haar zeggen maandagavond niet helemaal uit de verf.

Gealien Kobes is de voorzitter van FemmeZ, Een netwerkorganisatie voor onderneemsters, die af en toe activiteiten organiseert voor onderneemsters in de vorm van een lunch, een lezing of iets dergelijks. Daarnaast is er het FemmeZ Evenement die dit jaar voor de derde keer werd gehouden. ‘Het begon allemaal een paar jaar geleden bij wijze van grap. De eerste beurs in de Plompschuur was zo’n succes dat werd besloten het geheel serieuzer op te pakken,’ vertelt Kobes. Met het oog op een enkele ‘verdwaalde’ man op de beurs benadrukt ze dat het vrouwelijke karakter van de beurs feitelijk met een vette knipoog moet worden genomen. ‘Uiteraard zijn mannen ook welkom. Wie weet komen we ooit nog eens met een ‘hommes (mannen)’-beurs,’ grapt ze.

Wanneer de vierde editie van FemmeZ wordt gehouden? ‘Geen idee. Primair willen we wat leuks en gezelligs doen. Het hoeft niet altijd een beurs te zijn. Belangrijk is dat het leuk blijft,’ aldus de voorzitter. Leuk was in elk geval editie III, die in samenwerking met de Historische Vereniging Avereest tot stand kwam. De organisatie is er tevreden over, de gasten ook getuige het groot aantal positieve reacties na afloop, zowel mondeling als via social media. FemmeZ 2019, een mooi evenement op een mooie locatie met mooi weer. Mooi zo!