Hardenbergse senioren kunnen proefreizen met openbaar vervoer

Hardenberg - ​Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een proefreis in Hardenberg.

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen', aldus een woordvoerder. 

Het inloopspreekuur wordt dinsdag 7 mei gehouden van 10.00 tot 11.30 uur in Buurkamer Centrum aan de Burgemeester Bramerstraat 92 in Hardenberg

Proefreis

Tijdens de proefreis op 9 mei laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgen deelnemers duidelijk uitgelegd hoe ze in- en uit kunnen checken met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan er geoefend worden met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. 

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje.

Aanmelden kan hier of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.