Elsbeth Cochius exposeert en presenteert Vroege Vogels bij HardenbergArt

Hardenberg - Grafisch kunstenares Elsbeth Cochius exposeert van 20 april tot en met 22 juni bij HardenbergArt. Cochius is geen onbekende, ze exposeerde al eerder bij HardenbergArt. Ze studeerde aan de AKI te Enschede Monumentale Vormgeving en Grafiek en is nog steeds woonachtig in deze stad.

Sinds 1987 heeft ze veel geëxposeerd, onder andere in Spanje, Duitsland en Japan. Ook vele malen in Nederland, waaronder dus in Hardenberg. Enkele jaren geleden ontving zij de HeArtpool afiekprijs. Voor Elsbeth is en blijft de natuur haar belangrijkste bron van inspiratie. Takjes, bladeren, veren: ze worden met grote precisie uit het linoleum gesneden.

De grafische techniek die zij beoefent noemen we hoogdruk: alle weggesneden lijnen en vlakken blijven wit: daar waar het linoleum blijft zitten (hoog is) komt drukinkt en vormt zo de afdruk. Dat dit ingewikkelder is dan het op het eerste gezicht lijkt mag duidelijk zijn. De expositie bij HardenbergArt heeft als thema 'Vroege Vogels', met een knipoog naar het gelijknamige radioprogramma en wordt geopend op zaterdag 20 april om 11.30 uur. Aansluitend zal de kunstenares zelf vertellen over haar werk aan de hand van een powerpoint-presentatie. Deze vindt plaats in het LOC op het Podiumplein. De opening worden opgeluisterd door Johan Poffers. Hij is zeer betrokken bij natuurprojecten, onder andere bij het Vechtpark en de leefgebieden van vogels. Hij zal hierover het een en ander vertellen.