DMC peilt ideeën voor meer sfeer

Dedemsvaart - Dedemsvaart bloemendorp? Een groep ondernemers onder aanvoering van Han Rooth heeft er wel oren naar. ‘In samenwerking met de Tuinen Mien Ruys, maar ook de scholen, bloementuintjes creëeren in de Julianastraat, Marktstraat, Wisseling. We hopen dat het idee omarmd wordt,’ aldus Rooth tijdens de voorjaarsvergadering van de ondernemersvereniging

Daarbij was er, naast veel aandacht voor huishoudelijke zaken, met name tijd ingeruimd voor een korte brainstormsessie over de mogelijkheden voor meer sfeer in het dorp. Een bloemendorp was een van de ideeën. Een andere groep bepleitte meer individuele uitingen van ondernemers bij de winkels, maar ook meer/betere verlichting werden voorzichtig naar voren gebracht. Voorzitter Nanning gaf aan dat het geld voor meer sfeer op de plank ligt, maar men er nog niet uit is waar het geld aan besteed gaat worden. Om ideeën in algemene zin op te doen houdt de DMC binnenkort een Stadssafari naar Meppel met bezichtigingen en workshops.

De voorjaarsvergadering van de DMC werd bezocht door ruim dertig leden. Zij gingen onder andere akkoord met een voorstel om de contributie voor buitenleden te verlagen van 485 euro naar 250 in de hoop op die manier weer meer leden van buiten het Biz gebied bij de DMC te betrekken.

Paalzitten

Onder de aanwezigen was ook Nies Drent. Als voorzitter van de Stichting Dedemsvaria lichtte zij een tipje van de sluier op over de komende evenementen tijdens de feestweek. De Landbouwdag staat daarbij dit jaar niet meer op het programma. In plaats daarvan wordt er een Amerikaanse Dag georganiseerd. Nieuw in het evenementenprogramma is ook een dag Paalzitten. ‘Op een klein plankje, zonder voetensteun en de deelnemer met aandrang? Jammer dan,’ aldus de Varia-voorzitter. Centrum-manager Leo Hoksbergen liet tijdens de vergadering weten dat enkele panden aan de Marktstraat, op basis van verplaatsing, binnenkort waarschijnlijk weer gevuld worden. ‘Het blijft moeilijk om nieuwe ondernemers aan te trekken,’ antwoordde hij op een vraag van Timmerman met betrekking tot dit onderwerp. 

Dat het niet moeilijk was om de prijzenpot voor de komende Paasactie van de DMC te vullen liet Jolande Nanning vol trots weten. Ruim veertig winkeliers doen mee aan de Paasactie, waarbij er de komende dagen maar liefst zo'n 450 grote en kleinere prijzen te winnen zijn.