Spelletjes doen met de paashaas

Balkbrug - De jongste leerlingen op obs Oud Avereest keken donderdag verbaasd toen ze midden in de klas een lief verlegen paashaasje zagen zitten. Sommige kinderen gaven het paashaasje een hand of een knuffel om de vreemde gast op het gemak te stellen.

Even later gingen ze samen naar het speellokaal. Daar had de ouderraad de ruimte gezellig aangekleed en stonden er op de tafels allerlei lekkere dingen zoals broodhaantjes, suikerbrood en gekookte eitjes.

Na het ontbijt ging iedereen buiten spelen

Niet alleen de kinderen, maar ook de meester en juf waren in pyjama naar school gekomen. Sommige kinderen waren zelfs in pyjama of onesie op de fiets gestapt. Het scheelt dat het qua temperatuur niet meer zo koud was. Na het ontbijt ging iedereen naar buiten om te spelen en het eens zo verlegen paashaasje ging nu voorop bij alle gekkigheid.

Daarna was het tijd om de normale kleren aan te doen, want er stond voor de kinderen nog veel meer leuks op het programma. Niet alleen op het schoolplein, maar ook in het bos. Er waren eieren verstopt die natuurlijk wel teruggevonden moesten worden. Het groepje leerlingen onder leiding van meester Tom moest ook teruggevonden worden, want zij waren de weg in het bos een beetje kwijtgeraakt. Op het plein konden de kinderen nog meedoen aan spelletjes zoals zakspringen en touwtrekken. Jong en oud deed er enthousiast aan mee.