SCD'83 boekt monsterzege

Dedemsvaart - SCD’83 heeft zaterdag thuis tegen het laatst geklasseerde Bant, geweldig uitgehaald. Het werd maar liefst 11 – 0.

Gelijk na het beginsignaal van scheidsrechter Hadders uit Stadskanaal was het even wakker schrikken  voor de SCD-ploeg toen Martijn Bijdevaate van de polderbewoners een enorme kans kreeg. Gelukkig miste hij de goede mogelijkheid. SCD’83 nam daarna meteen het initiatief en een minuut later lag de eerste goal in het net achter doelman Kristiaan van der Beek.  Ramon Hulleman, die deze middag een groot aandeel in de score had, hij scoorde er maar liefst 5, gaf af op Tim Dekker die de 1 – 0 binnenschoot.

Daarna liep de score snel op bij SCD’83 dat heer en meester was deze middag. Af en toe deed Bant iets terug, maar echt schrikken deed SCD’83 niet van deze acties.  In de vijfde minuut schoot Ramon Hulleman op aangeven van Martijn Ballast de 2 – 0 binnen. In de 14e minuut stond de teller al op 3 – 0. Een poging van Frank Redder op doel mislukte, maar de aanval bleef in SCD’83 balbezit Erik Wencker pikte de bal op en gaf Ramon Hulleman een niet te missen kans, die de aanhang niet teleurstelde.

Even stokte het met de aanvallende activiteiten van SCD’83, maar in de 37e minuut kwam de machine weer op gang. Een diepe bal leek Erik Wencker binnen te lopen, maar doelman van der Beek bleek sterker. De bal sprong hoog op en koppende tekende Ramon Hulleman voor de 4 – 0. Bant was geheel de klust kwijt en zag ook dat deze middag aan hun niet besteed was. SCD’83 dacht er anders over en het werkte aan het positieve doelpunt gemiddelde.  In de 39e minuut schoot Ramon Hulleman de 5 – 0 op aangeven van Mathijs Schumacher binnen. Enkele minuten later (41e) stond het scorebord op 6 – 0 bij een mooie SCD aanval was  Ramon Hulleman niet egoïstisch en gaf Tim Dekker een niet te missen kans. Frank Redder had pech dat zijn schot pal voor de rust rakelings voorlangs ging zodoende bleef de ruststand 6 – 0.

SCD’83 wisselde in het tweede deel. Renzo Breukelman kwam erin voor Mathijs Schumacher en Melvin Hulleman voor Tim Dekker. SCD’83 bleef ook in de tweede helft doorgaan Melvin Hulleman miste een goede mogelijkheid, maar in de 55e minuut werd er voortgang gemaakt aan de score. Een schitterende passe van Renzo Breukelman bereikte de vrijstaande Ramon Hulleman. Hij knalde zijn 5e en SCD’83 7e achter Van der Beek 7 – 0. En nog was de koek niet op bij SCD’83. Het ging op jacht naar meer. Dat lukte in de 74e minuut toen Niels Baas de verdediger die voorin was blijven hangen bij een mislukte corner, op aangeven van Frank Redder de  8 – 0 binnenknalde. In de 78e minuut schoot Melvin Hulleman op aangeven van zijn broer Jordi de 9 – 0 binnen. De 10 lonkte en dat gebeurde in 84e minuut. Weer was het Frank Redder die nu Erik Wencker de kans gaf om deze treffer te  laten noteren. Bant moest de gifbeker deze middag geheel leegdrinken want Melvin Hulleman zette de eindstand na een knappe combinatie tussen Peter Joosten en Frank Redder  op 11 - 0