Alzheimer Café met thema Veilig deelnemen aan het verkeer

Hardenberg - In het Boomstamrestaurant Het Heemse aan de Blanckvoortallee 2 wordt dinsdag 21 mei een Alzheimer Café gehouden met het thema Veilig deelnemen aan het verkeer.

De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en omstreeks 21.30 uur is de afsluiting. Elke derde dinsdag van de maand is het Alzheimer Café geopend. Een trefpunt voor mensen met dementie, partners, familieleden en naasten. Ook hulpverleners en belangstellenden zijn welkom. In een gemoedelijke sfeer praten de gasten met elkaar over de dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en mogelijkheden voor hulp.

'Autorijden geeft een gevoel van onafhankelijkheid. Het is moeilijk om dat je naaste af te pakken. Toch is het voor zijn eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers van belang dat hij of zij tijdig stopt. Maar wanneer is dat moment er? We hebben deze avond Wiebo Brouwer uitgenodigd. Hij is gepensioneerd neuropsycholoog en bijzonder hoogleraar verkeersgeneeskunde en is expert op het gebied van rijgeschiktheid. Hij zal met ons alle vragen rond dit thema bespreken. De bijeenkomst is laagdrempelig, niets hoeft, alles mag, je kunt niets fout doen. Er is een boekentafel en informatie vanuit Alzheimer Nederland aanwezig. U hoeft zich niet aan te melden. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie of thee', aldus een woordvoerder. 

Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Erna Martens via Carinova Mantelzorgondersteuning via telefoonnummer 0900-8662.