René van Rooij vertelt over 'Het Korte leven van Heleen' bij Omroep NOOS

Hardenberg - 'Boeken met Michel ' is er even tussenuit. Woensdag 12 juni wordt van 19.00 uur tot 20.00 uur het gesprek met René van Rooij van 18 april 2018 herhaald.

Michel spreekt dan met hem over zijn boek 'Het korte leven van Heleen'.

Van Rooij beschrijft in 'Het korte leven van Heleen' de periode dat Heleen Copello eindexamen doet. Het is maart 1965. Het leven is voor haar een roller coaster vol vraagtekens. Waarom kan ze geen echt gesprek met haar moeder voeren? Van wie heeft ze dat rode haar en die groene ogen? Hoe houdt ze de mannen die haar begeren van het lijf? 'Het korte leven van Heleen' is een verhaal dat speelt in een andere tijd maar tegelijk van alle tijden is. Het gaat over mensen die elkaar pas zeggen wat gezegd moet worden als het te laat is.

Carla Bruni en Yves Duteil

René van Rooij is jurist en auteur en heeft inmiddels zes boeken op zijn naam staan. Hij brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Carla Bruni en Yves Duteil te beluisteren.

Woensdag 19 juni is Elly Godijn gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar boek 'Blauw Gras'.

De uitzending is woensdags live (van 19.00 uur tot 20.00 uur) en zondags herhaling (van 15.00 uur tot 16.00 uur) te volgen via 107.2 FM en www.omroepnoos.nl. Via www.omroepnoos.nl en dan 'Radio gemist' is de uitzending ook op een later tijdstip terug te luisteren. Tevens wordt elke donderdag 'Boeken met Michel' op DeltaFM (www.DeltaFM.nl) van 22.00 uur tot 23.00 uur uitgezonden.