Nieuwe eigenaren voor tandartspraktijk aan de Hoofdvaart

Dedemsvaart - Tandartspraktijk Atik krijgt nieuwe eigenaren en een nieuwe naam. Tandarts Nina Loomans-Bašić en haar man Steven Loomans, mondhygiënist, nemen de praktijk per 1 juni aanstaande over. ‘Per die datum verandert de naam in Mondzorgkliniek Dedemsvaart’, vertelt Steven.

‘Wij kijken naar de patiënt in zijn geheel, niet enkel naar de tanden. Naast de reguliere behandelingen bieden wij ook Invisalign aan, het aanbrengen van transparante beugels, ideaal voor volwassenen die een gebitscorrectie willen doen en geen zin hebben in een blokjesbeugel.’

Het jonge echtpaar, dat elkaar sinds 2004 kent, heeft zin om in de praktijk te gaan beginnen. ‘Ik ben in 2013 afgestudeerd in Groningen’, zegt Nina. ‘Hoewel ik direct na mijn studie wel een eigen praktijk kon beginnen, vond ik het beter om eerst meer ervaring op te doen en meters te maken.’ In die tijd heeft Steven Loomans zich niet alleen bekwaamd in het vak van mondhygiënist, maar heeft hij de opleiding bedrijfskunde met succes afgerond en ervaring opgedaan als manager, een taak die hij ook in de praktijk op zich neemt.

Eigen praktijk was grote wens

‘In december kregen wij voor het eerst de vraag of deze praktijk niet iets voor ons zou zijn’, zegt het tweetal, elkaar aanvullend. ‘De huidige eigenaar, die overigens 1 dag per twee weken in de praktijk blijft werken, wist van onze wens om samen een eigen praktijk te beginnen. We zijn ons in de praktijk en de mogelijkheden gaan verdiepen, maar waren er al snel van overtuigd dat dit voor ons een ideale stap is. Ook de eerste ervaringen met Dedemsvaart zijn positief.’ In april is de overdracht getekend en zijn zoveel mogelijk patiënten van het nieuws over de praktijkovername op de hoogte gebracht. Het echtpaar Loomans heeft afscheid genomen van de huidige werkgevers en ziet er naar uit om in Dedemsvaart te gaan beginnen. ‘Zaterdag 25 mei houden we van 11.00 tot 13.00 uur een informele kennismaking waarbij wij alle tijd willen nemen om onze patiënten te begroeten. Ook nieuwe patiënten zijn van harte welkom.’ Nina en Steven Loomans benadrukken dat kwaliteit voor hen hoog in het vaandel staat én dat de patiënt centraal staat. ‘Wij zijn voornemens om ons voor lange tijd in Dedemsvaart te settelen.’ Voor de patiënten is het tevens prettig te weten dat het huidige personeel van de praktijk werkzaam blijft.