Rondje Radewijk biedt kijkje op tien erven

Radewijk - Op 10 juni, tweede pinksterdag, stellen bedrijven en instellingen in Radewijk, Loozen en Wielen hun erven open voor publiek. Het initiatief van enkele ondernemers is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met dit jaar 10 open erven.

Fietsen, wandelen of met de auto

Fietsen in Radewijk, Loozen, even door ons buurland Duitsland en ook nog even Wielen aan doen is genieten van rust en ruimte en natuur, maar 10 juni, 2e Pinksterdag, is het extra genieten, omdat tien erven die dag hun bedrijf openstellen voor deelnemers aan het rondje. Er is voldoende parkeergelegenheid, zodat ook mensen die van ver komen, de fiets mee kunnen nemen. De auto laten staan en op de pedalen verder kunnen gaan.

Rembrandt jaar

De verbindende schakel tussen de deelnemende erven is dit jaar Rembrandt. Of de oude meester ooit in Radewijk is geweest is ons niet bekend, maar zeker is dat Radewijk een schilderachtige omgeving en mooie portretten(mensen) heeft gehad en nog steeds heeft. Op ieder erf zal een schilderij, portret(ten) van Rembrandt staan, die door de bezoekers met verf kan worden ingekleurd. De kinderen van de basisscholen Den Velde en ’t Kompas maken zelfportretten, die in t’ Kompas ten toon gesteld worden. In de Opgang staat de Rembrandt Bijbel centraal. Maar er is meer….

Ieder bedrijf heeft wel een bijzondere activiteit, zo kan er met konijnen en ezels worden geknuffeld, kan men kruisboogschieten, wie wordt de beste sjoeler van Rondje Radewijk, kan de molen worden bezichtigd, kan men nieuwe machines bekijken, een marktje bezoeken of een moderne stal bezichtigen en is er muziek. 

Het Rondje Radewijk is van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is hier te vinden.