Jade van der Veen droomt van zangcarrière

Dedemsvaart - Bij het Vechtdal College prijkt een bord; school met de Persoonlijke plus. Een credo dat zeker van toepassing is op de 14-jarige Jade van der Veen. De leerling uit Balkbrug verraste bij de Dodenherdenking met tussentijdse zang bij het voorlezen van een gedicht door schoolgenoot Maud Blijleven.

I believe I can fly…klonk het in de ijle avondlucht. De gasten luisterden ademloos. De complimenten stroomden na afloop binnen. Jade lacht bij de herinnering.

Zingen is een passie voor de Balkbrugse, die overweegt volgend jaar mee te doen aan The Voice. Coach Anouk zou dan haar voorkeur hebben. ‘Zij heeft kennis van zaken en geeft eerlijk commentaar’. Niet te streng? ‘Nee hoor.’ Muziek is Jade’s lust en leven. Vooral rustige pianoliedjes hebben haar voorkeur. Die zong ze bijvoorbeeld twee jaar geleden in de schoolband, die er tot haar spijt niet meer is. Ook deed ze vorig jaar mee aan de talentenjacht V-Factor op school en was ze twee jaar geleden van de partij bij The Voice Kids of Dedemsvaart. ‘De V- Factor komt er na de zomervakantie weer en dan ga ik weer meedoen. Zingen vind ik leuk en complimenten geven een goed gevoel,’ zegt Jade.

Detailhandel

Ze studeert voor een baan in de detailhandel en droomt van een zangcarrière. Of dat laatste er gaat komen? Ik weet het niet.’ Wat Jade wel weet is dat ze volgend jaar weer naar de Dodenherdenking gaat. ‘Ik volgde het tot nu toe altijd op tv, maar als je er persoonlijk bij bent raakt het je meer enbegrijp je beter wat vrijheid betekent.’