Dames vieren kampioenschap

Gramsbergen - Dames I van SV Gramsbergen heeft de kampioenswedstrijd tegen Olympia 28 Hasselt met maar liefst 2-10 gewonnen. Meteen na de wedstrijd werd 'een flesje' opengetrokken om te toosten op de verdiende titel.

De reis naar Hasselt werd met een bus vol speelsters, begeleiding en supporters ondernomen. Na een matige start in de competitie, 1x verlies en een gelijkspel, werd er door de Gramsbergse dames geen wedstrijd meer verloren. Een behoorlijke zegereeks met ruime uitslagen afgewisseld met kleine zeges leverde al snel een ruim doelsaldo en een hoog puntentotaal op. Ook het voetballen ging de dames steeds makkelijker af en men was in de meeste wedstrijden het beter voetballende elftal. Vlotte combinaties, snel druk zetten en een prima teamspirit gaven in alle wedstrijden de doorslag.

Tegen Olympia 28 kon de titel definitief binnen gehaald worden. Een tegenstander waar de Gramsbergse dames in het begin van de competitie gelijk tegen speelde. Een fysiek sterke tegenstander met een aantal goede voetbalsters.

In Hasselt aangekomen werd direct de kleedkamer opgezocht om zich klaar te maken voor de warming up. Deze verliep scherp en geconcentreerd. De conclusie werd door beide trainers getrokken, het zit wel goed en het gaat zeker gebeuren . Onder luid applaus betraden beide teams het veld en kon er gestart worden met de wedstrijd.

Gramsbergen startte direct met een lekker hoog tempo wat al snel resulteert in een paar kansjes, een paar combinaties verder en het eerste doelpunt was een feit. Daarna liep het team snel uit naar een 0-3 voorsprong.

Olympia 28 hanteerde de lange bal en wist hier enkele keren wat kansjes te creëren, met name dode spelmomenten leverden het grootste gevaar op en uiteindelijk moest Gramsbergen dan ook een tegentreffer incasseren. Bij rust was het 1-5. 

De 2e helft werd Gramsbergen steeds verder onder druk gezet.  Uiteindelijk viel de 2-5. Na een wissel kregen de Gramsbergenaren weer grip op de wedstrijden en scoorden de dames al snel de 2-6. om vervolgens door te scoren tot 2-10. Na het laatste fluitsignaal ging het feest helemaal los. Iedereen was het eens; een dik verdiend kampioenschap, Gramsbergen was gewoon de beste.

Met de versierde bus ging het uiteindelijk terug naar Gramsbergen waar de dames een warm onthaal wachtte en het feest doorging tot in de late uurtjes.