Langewieke sluit culturele dag af met jungle-feest in De Citadel

Dedemsvaart – Elke twee jaar organiseert kbs De Langewieke een culturele dag. In dit kader stond de schooldag dinsdag geheel in het teken van cultuur. Met name Afrikaanse cultuur via Drum4Fun, dat aan het eind van de middag werd afgesloten met een spetterende voorstelling in sporthal De Citadel.

Honderden ouders, grootouders en andere belangstellenden stroomden toe om te kijken, en te luisteren naar drums, tamboerijnen en andere soortgelijke instrumenten, die met groot enthousiasme door een aantal leerlingen werden bespeeld. ‘We hebben al een mooie oefendag met muziek en knutselen gehad, maar het mooiste komt nog,’ opende directeur Jan Lammers de afsluitende voorstelling, waarvoor de sportzaal was omgetoverd in een soort jungle.

Onder luid getrommel kwamen ‘aapjes’, ‘giraffen’, maar ook andersoortige Afrikaanse dieren naar de jungle om samen een feestje te vieren. De kinderen, maar ook het publiek, dat af en toe lustig meeklapte op de maat van de muziek, genoot met volle teugen. Het werd, zoals Drum4Fun vooraf al had beloofd, een onvergetelijke muzikale dag.