Zuiderbos krijgt betonnen fietspaden

Dedemsvaart - De gemeente Hardenberg overweegt het schelpenpad tussen de woonwijk Parcours en het fietspad Zuiderbos alsmede het graspad tussen het fietspad door het Zuiderbos en De Lisdodde om te vormen naar een betonnen fietspad. Daarbij wil zij de bestaande oriëntatieverlichting verbeteren in de vorm van extra lantaarnpalen en de verlichting dynamisch maken.

Een en ander is afgelopen week informeel besproken met onder andere Gerrit Hartholt, die vorig jaar september een petitie heeft ingediend voor meer/betere verlichting langs het fietspad Zuiderbos. Enkele honderden, veelal omwonenden, hebben de petitie ondertekend.

Hartholt noemt het voorstel een verbetering voor de bewoners van Parcours, maar een halve verbetering voor alle anderen. ‘Flinke delen van het fietspad worden nog steeds niet verlicht’, aldus de initiatiefnemer. Hij is zich ervan bewust dat het met name aan de politiek is of en wanneer eventuele verbeteringen worden uitgevoerd. Om die reden is hij al flink aan het lobbyen en in gesprek met raadsleden in de hoop dat de plannen binnenkort op de agenda van de raad komen en er budget vrij gemaakt kan worden om de voorgestelde werkzaamheden nog dit jaar te realiseren.