De Vlinder houdt Fair in Luttense tuin

Dedemsvaart / Lutten - Binnenkort gaat een droom van Jacqueline Hulleman in vervulling. Een droom over het houden van een eigen fair met onder meer curiosa, brocante en vintage spullen uit haar winkel aan de Van Haeringenstraat. Een winkel die ze sinds jaar en dag samen runt met haar zus Fenny Pieper.

De gezusters zijn al weken druk met de voorbereidingen van hun eerste fair, die op zaterdag 29 juni wordt gehouden in de tuin van de familie Coenen aan de Dedemsvaartseweg Noord 20 in Lutten, van 10.00 tot 17.00 uur. Een fair waarvan een deel van de toegangsprijs (3 euro) bestemd is voor de hospice in Dedemsvaart. 

Mooie verhalen

De 70-jarige Fenny Pieper en haar 51-jarige zus Jacqueline hebben hun voorliefde voor oude spulletjes met de paplepel ingegoten gekregen. Wijlen vader Hulleman was namelijk antiquair. ‘In hart en nieren,’ lachen de dames. Ze benadrukken van mooie spulletjes te houden, maar minstens evenveel van de verhalen die de spullen in zich dragen. Ze herinneren zich in dit verband een oudere meneer, die zijn oog liet vallen op een boot. Hij vertelde dat hij als kind zo’n boot had gezien, maar deze toen niet meer kon kopen omdat juist op dat moment zijn vader overleed en ze het geld wel beter konden gebruiken. ‘Nu wilde hij de boot eigenlijk wel kopen, maar zijn vrouw zag er niets in. Uiteindelijk kwam hij een paar weken later terug om de boot alsnog te kopen. Als een kind zo blij verliet hij de winkel. Dat is prachtig. Die glunderende ogen. Natuurlijk wil je graag verkopen, maar dat soort verhalen, daar doe je het voor’, aldus de zussen. 

Museum der Oudheden

Ze krijgen veel spullen uit inboedels, die ze verkopen in hun winkel Curiosa de Vlinder, die alleen op vrijdag open is. Daarnaast runnen de dames een website. Veel van hun spullen zijn op de fair op 29 juni in Lutten te zien, maar dat niet alleen. Naast curiosa van De Vlinder komen er zo’n twintig standhouders met de meest gevarieerde spullen, waaronder keramiek, boeken, retro vintage, een lijstenmakerij, maar ook klassieke auto’s.  Voor de gelegenheid gaat de 10-jarige Siem Coenen, die ook oude spulletjes verzamelt, zijn kamer inrichten als Museum der Oudheden, waar het publiek ook een kijkje kan nemen.