Grote drukte bij Zuivelboerderij

Heemserveen - Fietsers, automobilisten, wandelaars. Van alle kanten stroomden ze maandag toe naar de Heemser Zuivelboerderij van de familie Deterd aan de Sijsamaweg, waar een Open Dag werd gehouden omlijst met tal van activiteiten en een kleine boerenmarkt. 'Het was een komen en gaan van mensen. Hoeveel er geweest zijn is moeilijk te zeggen, maar het was zeker een geslaagde dag,' zegt Henk Deterd.

Deterd hield vier jaar geleden voor het eerst een Open Dag op Tweede Pinksterdag. 'Ik was toen net begonnen met de Zuivelboerderij en het leek mij een mooie manier om het bedrijf te promoten. Meteen die eerste keer kwamen er al honderden bezoekers en daarna steeds meer,' aldus de ondernemer, die dit jaar voor het eerst softijs uit een eigen aangeschafte machine kon presenteren. 'De ijsjes gingen erin als koek,' lacht Deterd, die ook goede zaken deed met de verkoop van onder andere kaas en eieren. 

Spijkerbroekhangen voor het goede doel

Op de boerenmarkt stond onder meer een stand van de Stichting Home of Hope and Dreams van Gini Pullen uit Collendoorn. Om dat goede doel te steunen werd er een wedstrijd spijkerbroekhangen gehouden. De activiteit leverde uiteindelijk zo'n 115,00 euro op, die gedoneerd wordt aan de Stichting. De wedstrijd werd bij de junioren gewonnen door Noor Meilink uit Holtheme, die 1.39 minuut bleef hangen. Bij de senioren won Rik Spoelman uit Rheezerveen met een tijd van 1.42 minuut. Beide winnaars kregen een cadeaubon van 15 euro te besteden bij de Zuivelboerderij. Rik maakte de bon meteen te gelde door zijn kameraden op een ijsje te trakteren.