ANWB Fonds mag ook 10.000 euro uitdelen in Overijssel

Hardenberg - Het ANWB Fonds kan nog aanvragen voor de financiering van projecten gebruiken van stichtingen en verenigingen uit de provincie Overijssel. De ANWB geeft dit jaar 10.000 euro aan het meest inspirerende project uit iedere provincie. Vanuit veel provincies stromen de aanvragen binnen, maar vanuit Overijssel nog niet. Maandag 17 juni loopt de inschrijftermijn af.

De ANWB, met bijna 4,5 miljoen leden Nederlands grootste vereniging, helpt met de actie kleinere verenigingen en stichtingen met een financiële bijdrage. Uit vooral Friesland, Noord-Brabant, Gelderland en Zuid-Holland komen de aanvragen binnen. Maar uit Overijssel kwam tot dusver slechts een enkele indiener.  

Vorig jaar bestond de ANWB 135 jaar en vanwege dat jubileum deelde het ANWB Fonds toen 135.000 euro uit aan goede doelen-projecten verspreid over heel Nederland. Toen waren er twee tot drie winnaars voor iedere provincie, waardoor er gemiddeld maximaal 5.000 euro werd uitgereikt. Humanitas Twente was vorig jaar één van de winnaars in Overijssel.  

Andere aanpak

Dit jaar is besloten voor een andere aanpak: het winnende project krijgt alles, dus het gehele bedrag dat er per provincie beschikbaar is. Er kunnen voor deze campagne aanvragen van 10.000 euro worden gedaan. De aanvragen moeten wel gaan over vrije tijd, mobiliteit, verkeersveiligheid. 
 
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van een veilige route naar een basisschool, de ontwikkeling van een motorzijspan voor rolstoelen of de aanleg van zonnepanelen op een rotonde. 
 
Nadat de inschrijving is gesloten kan iedereen in Nederland via de website van de ANWB stemmen op wat volgens hen het meest inspirerende project is. Dan blijft er een top drie per provincie over. Hieruit wordt eind oktober door de ANWB Adviescommissie een project in iedere provincie gekozen. 
 
Maatschappelijke initiatiefnemers uit Overijssel kunnen tot 17 juni 2019 hun voorstel voor een project hier indienen.