Kinderen ontwerpen inrichting oevers Vecht Gramsbergen

​Gramsbergen - Kinderen van groep 8 van CBS De Akker in Gramsbergen hebben diverse ontwerpen gemaakt voor de inrichting van de oevers van de Vecht. Zij hebben dit gedaan voor het project ‘inrichting winterbed Vecht Gramsbergen’.

De kinderen presenteren hun ideeën donderdag 13 juni aan wethouder Gitta Luiten en medewerkers van waterschap Vechtstromen en gemeente Hardenberg.

Wat is het project in het kort

Samen met inwoners, organisaties, ondernemers en scholen wordt een plan gemaakt voor een nieuwe inrichting langs de Vecht bij Gramsbergen. Het doel is om het gebied langs de Vecht, vanaf de wijk Baalder in Hardenberg tot De Haandrik opnieuw in te richten. In het plan is ruimte voor behoud van de huidige landbouw en voor wandelen, fietsen en varen. 

Kinderen de Akker enthousiaste ontwerpers

CBS De Akker ligt aan de Vecht. De kinderen kijken uit op het winterbed. Na de cito-toets zijn de kinderen van groep 8 enthousiast aan de slag gegaan om een deel van het winterbed van de Vecht een nieuw gezicht te geven. Hiervoor hebben zij informatie gekregen over de natuur en ruimte voor het water. Voor hun ontwerp zijn zij ook op bezoek geweest bij hun buren, de bewoners van ’t Welgelegen in Gramsbergen. In hun ontwerpen hebben zij rekening gehouden met hun wensen.

Vervolg

De ontwerpen van de kinderen worden meegenomen in het totaalplan voor inrichting langs de Vecht in Gramsbergen. Het is de bedoeling dat het plan begin volgend jaar definitief is. Daarna begint de verdere uitwerking en voorbereiding van verschillende deelprojecten die (in fasen) de komende jaren worden uitgevoerd.