Regen vergalt plezier op NPK niet

Dedemsvaart - Ondanks veel wind en heftige regenbuien kijken ruim zestig leden van Scouting Dedemsvaart met plezier terug op het 89e Noordelijk Pinksterkamp (NPK) in de Marnerwaard, waar zij afgelopen weekend aan meededen. De laatste deelnemers keerden gisteren terug met een hoofd vol mooie verhalen en herinneringen.

Tussen de buien door werd er tijdens het Pinksterkamp van alles ondernomen. Terwijl de welpen op pad gingen om de ‘mego-machine' te maken, haalden de explorers rare capriolen uit tijdens de ‘crazy-89'. Ondertussen waren de scouts blijkbaar nog niet nat genoeg, want zij doken met groot enthousiasme op een baan voor een wedstrijd buikschuiven, die door Pluvius, maar ook nog eens door de brandweer goed nat werd gehouden.

Dinsdagochtend werd het kampterrein verlaten en maakte Scouting Dedemsvaart de balans op: een lekke leidingtent, enige stormschade, twee nominaties voor de prijzen bij de welpen en heel veel leuke verhalen. Was het een leuk kamp? Jaa...antwoorden de padvindsters. 'Heel leuk, maar het weer was wel irritant.'