Familietoernooi viert zesde lustrum

Gramsbergen - Gaat de familie Salomons weer met de hoogste eer strijken of komt de wisselbeker van het prestigieuze familietoernooi in andere handen? Nog drie nachtjes slapen en dan moet het antwoord duidelijk zijn, want zaterdag 15 juni is het zover. Dan wordt het familietoernooi voor de dertigste keer gehouden. Tallozen zien reikhalzend uit naar het sportieve evenement waar gezelligheid troef is

De grondleggers van het toernooi, in de personen van Harrie Haverkort, Nanning Bulthuis en de in 2005 overleden Rob Ensink, konden destijds in 1989 niet bevroeden dat hun initiatief voor een familietoernooi in zo'n vruchtbare bodem zou landen dat het dertig jaar later een van de grote successen op de activiteitenkalender in Gramsbergen is en niet meer weg te denken valt. Tientallen families, met leden van jong tot oud, bestrijden elkaar met de nodige hilariteit op het veld om de felbegeerde wisselbeker om vervolgens na de wedstrijden als een grote familie te toosten op het succes van het toernooi en aan het einde afscheid te nemen met de steevaste boodschap: volgend jaar weer! 

Het zal dit jaar ongetwijfeld niet anders gaan. Maar liefst 34 familieteams hebben zich voor deelname aangemeld voor het toernoi dat zaterdag, vanaf 9.15 uur wordt gehouden. Inzet van de strijd is, zoals gewoonlijk, de wisselbeker, maar zeker ook de prijs voor de meest gezellige en sportieve familie.  Er wordt op vijf verschillende velden gespeeld. De nummers een van elke poule en de drie beste nummers II gaan door naar de kwartfinales. De finale wordt naar verwachting rond de klok van 16.00 uur gespeeld.

Altijd prijs

Vanwege het zesde lustrum krijgt elke deelnemende familie dit jaar een prijs in de vorm van een presentje.  Ook wordt er een foto gemaakt met alle families samen na de poulewedstrijden. Hiet toernooi wordt afgesloten met een formidabele derde helft, waarbij iedereen de voetbalprestaties nog eens de revue kan laten passeren en kan genieten van muziek. Net als gedurende de dag zullen er ook in de derde helft volop lekkere drankjes en hapjes verkrijgbaar zijn in de vorm van broodjes hamburger, broodjes beenham of een heerlijke pizza punt, die ter plekke wordt gebakken. Gewoon je neus achterna is in dit verband het advies.

Naast mooie voetbalwedstrijden en smakelijke gerechten is er ook volop ander vermaak. Zo staan er springkussens en een draaimolen en wordt er voor de jongste jeugd een wedstrijd om een penaltybokaal gehouden. De organisatie, die gevormd wordt door Jan Knol, Hilde Herberts, Erna Olsman, Jan Wolbink, Bas Ensink, Roy Oldehinkel en Henry Jurjens heeft haar best gedaan bij de voorbereidingen en  is er helemaal klaar voor.  De deelnemers zijn nu aan zet om er weer een onvergetelijke dag van te maken. Iedereen is welkom om het mee te maken!