Vechtdalrally zet Hardenberg internationaal op de kaart

Hardenberg - Hardenberg stond zaterdag in het teken van de internationale Vechtdalrally. De start en het serviceterrein was jarenlang gelegen op de parkeerplaats van Evenementenhal Hardenberg. De organisatie van de Vechtdalrally heeft gemeend om het serviceterrein met wedstrijdcentrum voor het tweedeachtereenvolgend jaar te verplaatsen naar de Noorwegenweg bij Prima Equipmemt BV.

Prima Equipment, onderdeel van der Spek Vianen BV, heeft zich als sponsor verbonden aan dit voor de regio zo unieke evenement.  De  Vechtdalrally telt mee voor zoel het Nationale Nederlands Rally kampioenschap (NNRK) als het Nationale Short Rally Kampioenschap (NSRK) en wordt al voor de 14e keer gehouden. Het evenement in de omgeving van Hardenberg trekt el seizoen veel deelnemers en veel publiek.

Drie klassen om Hardenberg

Voordat de 96 deelnemers vanaf 12.30 uur van start gingen werd er al door monteurs flink gesleuteld, afstelling gecontroleerd en werd men opgeroepen voor de keuring van de wagens.De deelnemers rijden proven voor hun klassement namelijk richting Holtheme, Radwijk en Brucht