Welkoop Balkbrug viert 50-jarig bestaan

Balkbrug - Welkoop Balkbrug viert feest, Op 4, 5 en 6 juli wordt het 50-jarig bestaan gevierd. Wat begonnen is op 1 juli 1969 met de coöperatie NIBA (Nieuwleusen-Balkbrug), is ondertussen uitgegroeid tot een winkel met een volledig assortiment waar iedereen terecht kan.

50 jaar geleden was het nog echt voor boeren, ze haalden mest voor het land en voer voor hun vee op. Dit werd geleverd met schepen via de vaart. Tegenwoordig gaat dit wel anders, de voorraden komen per vrachtwagen en niet alleen boeren komen nu naar de Welkoop, iedereen die van het buitenleven houdt weet Welkoop Balkbrug te vinden.

‘Het is zo leuk om in deze winkel te werken. Je maakt deel uit van het dorp Balkbrug, maar ook uit de omliggende dorpen komen onze klanten’, aldus bedrijfsleider Tjidde van Willenswaard, bedrijfsleider. ‘Er is geen dag hetzelfde, omdat er zoveel mensen met zoveel wensen zijn. Dan is er een hond met een voedingsprobleem en 5 minuten later komt er iemand binnen die iets tegen de luizen in de planten wil.’

Leuke acties

Om de klanten te bedanken voor hun vertrouwen in de afgelopen 50 jaar worden er leuke acties gehouden. Zo is er op donderdag 4 juli een ouderencafé, vanaf 10.00 staat er koffie, thee en wat lekkers klaar om gezellig wat te drinken en bij te praten. Op vrijdag 5 juli is van 16.00 tot 20.00 is Sigrid Westerbaan aanwezig, zodat je met je huisdier gratis op de foto kan.

En op zaterdag 6 juli krijgen alle klanten 20 procent korting op een artikel naar keuze. Als klapper worden elke dag 5 cadeaubonnen verloot ter waarde van 50 euro. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je aankoopbon van die dag in te leveren met je naam en telefoonnummer erop en je maakt al kans.

‘We willen wat extra’s doen deze dagen om het toch niet zomaar voorbij te laten gaan. Het is toch bijzonder dat al 50 jaar lang op deze plek in al zijn vormen een winkel heeft gestaan en nog steeds staat. We hopen natuurlijk op mooi weer en op heel gezellige dagen!’