Jubal sluit seizoen klinkend af

Dedemsvaart - Muziekvereniging Jubal sluit het seizoen af met een parkconcert en een zomeravondconcert. ‘Met name de jeugd van Jubal heeft een mooi seizoen achter de rug. Zo heeft de jeugd afgelopen oktober ‘de vlag van Hardenberg’ gewonnen en hangt deze te stralen in het Jubal gebouw.

Ook heeft de jeugd meerdere voorspeelmiddagen gehouden, zodat ouders, broertjes/zusjes, familie en vrienden konden luisteren naar de mooie klanken, waar zij het afgelopen jaar op gestudeerd hebben,’ vertelt bestuurslid Mathilde Rutgers.

Parkconcert

Om deze klanken te laten horen aan het publiek houdt het kinder- en jeugdorkest een parkconcert op woensdag 3 juli. Het concert, dat plaatsvindt in het gemeentepark naast het verenigingsgebouw van Jubal, begint om 18.30 uur en duurt ongeveer een uur. Het publiek vindt toegang tot de concertlocatie via de Parklaan. Bezoekers wordt geadviseerd een eigen kleedje of stoel mee te nemen.

Zomeravondconcert

Naast het jeugdorkest kan met name ook het harmonieorkest terugkijken op een mooi seizoen. Het orkest heeft zich onder andere op een zeer mooie manier laten zien en horen tijdens de Avond4Daagse. Het orkest speelde in de R.K. Vituskerk terwijl alle wandelaars door deze kerk wandelden. ‘Het wandelend publiek was zeer verrast en er werd zelfs meegezongen tijdens mooie nummers van onder andere Racoon en Queen,’ aldus Rutgers. Het harmonieorkest komt dit seizoen nog eenmaal in actie en wel tijdens het traditionele zomerconcert in de Verdistraat op donderdag 4 juli. Aanvang 19.30 uur. Het orkest hoopt op veel publiek om samen te genieten van muziek van onder andere Coldplay, Racoon en de hit van dit moment, het winnende nummer van het Eurovisiesongfestival: 2019 Arcade.