Zwemmers superblij met nieuw tenue

Dedemsvaart – Zwemvereniging DedemsvaartAC behoort met een flink aantal nationale kampioenen en Ismay Lichtendonk in de gelederen, die in juli meedoet aan de Jeugd Olympische Spelen in Rusland, tot de top van Nederland. Mede om die reden wil de club graag zo professioneel mogelijk naar buiten treden. ‘Daar passen deze pakken uitstekend bij.’

Met woorden in die trant reikte voorzitter Gerdinand Rougoor maandagavond trainingspakken uit, die mede dankzij sponsoren, waaronder Prins Sport en een bijdrage uit de clubkas aangeschaft konden worden voor in totaal zo’n tachtig zwemmers. De sporters glommen van trots in hun nieuwe outfit, die uiteindelijk ook weer snel uitgetrokken werd om het water van zwembad de Kiefer in te duiken voor een pittige training. Dat gebeurde natuurlijk niet voordat de sponsor lovend was toegesproken over zijn bijdrage en hij als dank daarvoor in de bloemetjes was gestoken.

Zwemvereniging DAC maakt zich ondertussen op voor de zogenaamde afsluitwedstrijd van het seizoen komende zaterdag in het Heuveltjes Bosbad in Balkbrug. ‘Geen echte wedstrijd, maar vooral gezamenlijk genieten van het water en lekkere hapjes en drankjes. Kortom een en al gezelligheid,’ aldus de voorzitter.