Beeldentuin Witharen toont werk Max Timmerman

Witharen - Max Timmerman uit Nieuwleusen is door galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen gevraagd om met zijn schilderijen te exposeren. Hij zal half juli een nieuwe expositie samenstellen van zijn eigen werk en op zondag 21 juli wordt de expositie officieel geopend worden door drs. Nico W. J. Speelman.

Het is inmiddels al weer diverse jaren geleden dat Max Timmerman een solo-expositie hin Witharen had. Hij is erg actief in de gemeente Dalfsen. Organiseert diverse exposities en is zeer nauw betrokken bij het nieuwe cultuurhuis de Spil, waar hij veel vrijwilligerswerk voor doet. Voor de galerie maakt hij een overzichtsexpositie van zijn meest recente werk. Max Timmerman (1950) is beeldend kunstenaar, schilder, tekenaar, graficus en maker van kleine objecten en gedichten. Hij studeerde aan de academie voor beeldende kunsten in Utrecht en Enschede (AKI).

Timmerman hoopt toeschouwer te raken

De essentie van kunst is voor Timmerman is het tonen van een werkelijkheid zoals die door hem is ervaren.Hij hoopt daarbij dat de toeschouwer eveneens een beetje geraakt wordt en beseft dat het leven bestaat uit zoveel verschillende werkelijkheden en zich realiseert dat er niet maar een waarheid bestaat.

De opening vindt plaats op 21 juli om 15.00 uur.