Beachvolleyballers kijken uit naar Wereldkampioenschap

Dedemsvaart – Van 3 tot 10 oktober wordt op Sicilië het Wereld Kampioenschap Beachvolleybal voor jeugdteams gehouden. Namens het Centre for Sports & Education (CSE) uit Zwolle gaan Sanne Westenberg en Evita Logtenberg uit Dedemsvaart Nederland op Sicilië vertegenwoordigen.

De dames, die afgelopen weekend een vijfde plaats hebben behaald op het N.K. voor Beach Jeugdteams in Scheveningen, hebben ontzettend veel zin in het W.K. en hopen er zeker een podiumplek te behalen.

Op naar de eredivisie

‘We willen allebei graag het hoogste niveau op het gebied van Beach Volleybal behalen,’ zegt de 16-jarige Sanne. Ze volleybalde tot nog toe bij de plaatselijke volleybalvereniging DAC, maar stapt in het nieuwe seizoen over naar het hoger geklasseerde VC Zwolle. Haar volleybalpartner Evita komt in het nieuwe seizoen uit voor Tjoba Klazienaveen. Sport en met name volleybal is hun lust en leven. ‘Je bent in beweging en het is ontzettend leuk om te doen,’ aldus Sanne, die inmiddels al zo’n vier jaar bij het beachvolleybal een duo vormt met Evita. ‘We willen allebei dolgraag het niveau van eredivisie halen. Een plek in Oranje is de ultieme droom, maar dat wordt moeilijk, want dan moet je eigenlijk een lengte hebben van minimaal 1.85 meter. Wij zijn blijven steken op 1.80. Met die lengte kan het wel, maar dan moet je wel heel goed zijn,’ lacht Sanne. ‘Tijdens het N.K. afgelopen weekend hebben we ons al mooi in de kijker gespeeld. Wie weet wat er gebeurt als we het tijdens het W.K. ook goed doen? We gaan in elk geval ons stinkende best doen om er een topprestatie neer te zetten.

Om de reis naar Cicilië te kunnen financieren zijn de dames nog druk op zoek naar sponsoren. Wie in dit verband een donatie wil doen wordt verzocht dit te doen via https://www.doneeractie.nl/isf-wk-beachvolleybal/-36847