GroenLinks stelt vragen over gaswinning in Hardenberg

Hardenberg - Waar blijven de resultaten van het onderzoek naar de gaslekkage in Collendoornerveen? Dat vraagt GroenLinks Hardenberg zich af. De partij maakt zich zorgen over de gaswinning in de gemeente Hardenberg.

Dit vooral na het onderzoek dat is uitgevoerd door de regionale omroepen RTV Oost, RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslan. Uit dit onderzoek komt naar voren dat er verschillende juridische procedures door het OM tegen de NAM lopen.

'Dit lijkt vooral te gaan over overschrijdingen van het maximaal winningsvolume. Specifiek loopt er binnen Hardenberg een procedure over de lekkage bij Collendoornerveen' ,vertelt een woordvoerder van de partij. GroenLinks vraagt zich af of in Hardenberg ook winningsvolumes zijn overschreden, of het college weet heeft van nog lopende procedures door het Openbaar Ministerie, wat de stand van zaken is omtrent het onderzoek van de lekkage bij Collendoornerveen, hoe ver het staat met de schaderegeling voor de Hardenbergse velden en wat de status is van de door de raad gevraagde uitbreiding van de tiltmeters.