Bouwvakfeest Oud-Lutten bestaat 30 jaar; eind juli groot feest

Oud-Lutten - Het Bouwvakfeest Oud-Lutten bestaat 30 jaar en dat laat de organisatie niet zomaar voorbij gaan. Op 26 en 27 juli wordt groot feest gevierd op het terrein aan de Kerkdijk.

'30 jaar! Wie had dat ooit gedacht toen we in 1989 als 16 jonge broekies eraan begonnen om al die verjaardagen in een keer te vieren in plaats van elke maand een of meerdere verjaardagen te houden.In de beginjaren met zo'n 50 personen per keer, later 350 per avond en nu anno 2019 zijn er duizenden geweest die het terrein hebben bezocht en veel plezier hebben gehad aan de in de omgeving beroemde feestweekenden met veel gekkigheid, live bands enzovoorts', vertelt een van de organisatoren. 

Vrijdag

Het feest begint vrijdag 26 juli met The Logues uit Ierland. 'The Logues is een whiskey doordrenkte fun folkband uit Noord Ierland. Op dit moment zijn ze erg gewild bij diverse feesten in Nederland en ook de verschillende omroepen besteden aandacht aan deze 'bijzondere' Ieren. De band toert al zo’n 10 jaar kris kras door Ierland en zetten telkens weer elke pub, zaal en festival op de kop met hun aanstekelijke en opzwepende muziek. Het repertoire van the Logues bestaat uit Ierse meezingers afgewisseld met covers van onder anderen Bruce Springsteen, The Pogues, Van Morrisson en Steve Earl.' De entree deze vrijdag is gratis. 

Zaterdag

De avond start zaterdag om 21.00 uur met een band uit de regio: The Green Monkeys. 'The Green Monkeys bestaat uit 4 enthousiaste muzikanten die aan elk nummer een eigen sound geven. De interactie met elkaar en het publiek zorgt voor een onvergetelijke show. Ze spelen muziek met veel passie en de energie spat er op het podium van af! The Green Monkeys beschikken over een breed repertoire, van de RHCP tot The Black Crowes en van Volbeat tot Queen.Ze hebben een sterk individueel spel. Met hun groovy drum- en baspartijen, sterk gitaarspel en krachtige zang weten The Green Monkeys van begin tot eind het publiek bij hun strot te pakken.'

Daarna is er het feestparty duo Poar Neemn en de avond wordt afgesloten met Mooi Wark. 'Een band die perfect op ons feestje past met de nummers Idioot, Bokkie of een geitie, In de blote kont en Schijt aan regels.'

Kaarten in de voorverkoop kosten 10 euro. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn 27 juli kosten ze aan de kassa 15 euro.  

Beide avonden starten om 21.00 uur. Ook is er een kleintje kermis weer aanwezig

Kaartvoorverkoopadressen zijn hier te vinden.