Boerderijen en ooievaars spotten in het Reestdal

De Wijk - Stichting Het Drentse Landschap houdt op zondag 21 juli van 14.00 tot 16.30 uur een prachtige fietstocht rond de ooievaars en boerderijen in het Reestdal. Deelname is gratis en aanmelden noodzakelijk in verband met een maximum aantal deelnemers. Aanmelden kan via https://www.drentslandschap.nl/activiteiten Bij aanmelding ontvangt u de exacte startlocatie (omgeving De Wijk).

In het Reestdal zijn in de zomer altijd ooievaars te bewonderen. Ze stappen parmantig door het hoge gras of schroeven bijna zonder vleugelslag omhoog. Hierbij maken ze gebruik van opwaartse luchtstromen. De vogels vertrekken in augustus uit het Reestdal. Via de Straat van Gibraltar vliegen ze naar de winterkwartieren in West-Afrika. De trek brengt veel gevaren met zich mee. In Afrika wordt de ooievaar namelijk bejaagd en hun voedsel wordt vergiftigd door bestrijdingsmiddelen.

Deze fietsexcursie van circa 20 kilometer gaat langs de mooiste plekjes langs de Reest. Onderweg vertellen deskundige gidsen ook over de bijzondere boerderijen die hier staan.