Bijen- en Heidewandeling in het Reestdal

Balkbrug - Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem organiseert Landschap Overijssel zondag 11 augustus een Bijen- en Heidewandeling onder leiding van een gids.

'Ook dit jaar besteden we bij de Wheem weer aandacht aan de bijen. Insecten zijn nodig voor het bestuiven van onze bloemen om voldoende vruchten en granen te kunnen vormen. Ze verdienen onze aandacht! En dus organiseert Landschap Overijssel een speciale bijen- en heidewandeling in het Reestdal. Samen met de gids ga je op stap. Onderweg vertellen zij alles over de bijen en de bloeiende heide. Maar bijvoorbeeld ook over de droogte die er nu is en het effect daarvan op insecten. Een leuke en interessante excursie voor het hele gezin. Vooraf aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom', aldus een van de organisatoren. 

Welkom bij De Wheem

Combineer je deelname aan deze wandeling met een bezoek aan bezoekerscentrum De Wheem in het het prachtige Reestdal. De Wheem is elke zondag geopend vanaf 12.00 uur. Onze vrijwilligers verwelkomen je graag in de gezellige Gelagkamer om te genieten van een lekkere kop koffie, thee of limonade. En heb je de overheerlijke Reestdalkoek al eens geproefd? Mag je niet missen! De kids kunnen zich vermaken op de deel: spelen in de kinderhoek of de informatieve Dassenburcht bezoeken; het kan allemaal.

Praktische informatie

Deze excursie start zondag 11 augustus om 13.30 uur vanaf bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 te Balkbrug en duurt ca. 2 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Aanmelden is niet noodzakelijk.