Open Dag op bouwterrein Veenwieken

Dedemsvaart - De bouw van Windpark De Veenwieken is in volle gang. Daarom organiseren De Wieken en Pure Energie als initiatiefnemers van het windpark een open dag op het bouwterrein. Op 7 september 2019 worden rondleidingen door het windpark in aanbouw gegeven waardoor deelnemers van dichtbij een windmolen in opbouw kunnen bekijken.

Medewerkers geven de deelnemers uitleg over de bouw en de windmolens, en beantwoorden uiteraard alle vragen van deelnemers zo goed als mogelijk.  

Aanmelden

 Aanmelden voor deze open dag is verplicht en kan tot uiterlijk 1 september. Aanmelden kan via een link op de website www.windparkdeveenwieken.nl.. Deelname aan de rondleiding is gratis. Omdat het een bouwterrein is, is het alleen mogelijk om op 7 september onder begeleiding van medewerkers het terrein te bezoeken. Er worden op deze dag zeven rondleidingen gegeven, op de volgende tijden:  Groep 1: 10.00 - 11.30 uur. Groep 2: 10.45 - 12.15 uur. Groep 3: 12.00 – 13.30 uur. Groep 4: 12.45 – 14.15 uur. Groep 5: 14.00 – 15.30 uur. Groep 6: 14.45 – 16.15 uur. Groep 7: 16.00 – 17.30 uur. 


Per groep kunnen zich maximaal 22 bezoekers aanmelden. De rondleidingen zijn niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en bijvoorbeeld afhankelijk zijn van een rolstoel, scootmobiel of rollator. Ook kinderwagens kunnen niet worden meegenomen tijdens de rondleiding. 

Alle rondleidingen beginnen en eindigen bij café-restaurant De Bootsman , Coevorderweg 19, Stegeren. Deelnemers wordt verzocht zich daar te melden op de dag van de rondleidingen. Zij worden vanaf deze locatie naar de windmolens gebracht en vanaf daar terug naar het startpunt. Om te zorgen dat de rondleidingen volgens schema verlopen en iedereen die zich heeft aangemeld genoeg tijd heeft om de windmolens te bekijken, wordt deelnemers verzocht om een kwartier voor  vertrek van hun groep aanwezig te zijn op de startlocatie. Bij het startpunt is parkeergelegenheid voor fiets en auto, maar als het tot de mogelijkheden behoort, wordt het gewaardeerd als deelnemers op de fiets komen. 

De rondleidingen gaan over een bouwterrein. Daarom gelden er enkele regels en uitgangspunten die hierbij reeds vooraf duidelijk worden gecommuniceerd: 


• Deelnemers krijgen bij de start een veiligheidshesje uitgereikt dat ze tijdens de rondleiding moeten dragen.

• Deelname aan de rondleiding is geheel op eigen risico. 

• De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor beschadigde of verloren eigendommen.

• Tijdens de rondleiding klimmen deelnemers niet op of in machines, onderdelen of andere aanwezige bouwmaterialen.

• Aanwijzingen van de rondleiders worden altijd gevolgd.

• Er worden foto’s en video’s gemaakt tijdens de rondleiding om onder meer op social media te gebruiken. Wie hier bezwaar tegen heeft, kan dat bij de start van de rondleiding melden bij de organisatie. Daar wordt dan rekening mee gehouden.

• Deelnemers begeven zich tijdens de rondleiding op een bouwterrein. Het advies is daarmee rekening te houden en daarom om onder meer stevig schoeisel te dragen. 

Wie vragen, opmerkingen of suggesties heeft, kan contact opnemen met Matthijs Oppenhuizen, omgevingsmanager bij Pure Energie. Hij is bereikbaar op info@windparkdeveenwieken.nl of telefoonnummer 06-57870755. 

Windpark De Veenwieken is een initiatief van duurzaam energiebedrijf Pure Energie en De Wieken B.V. De tien windmolens krijgen een ashoogte van 98 meter en een tiphoogte – het bovenste puntje van de wiek als deze recht overeind staat – van 149,5 meter.

De tien windmolens wekken naar verwachting 70 miljoen tot 75 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar op. Dat is evenveel als 23.000 tot 25.000 huishoudens verbruiken (bij 3000 kWh per huishouden).