Geen grote vangsten bij vismarathon

Dedemsvaart – De vangsten bij de 24 uurs vismarathon tijdens de Dedemsvaria vielen dit jaar een beetje tegen. Niettemin was het een mooie wedstrijd met 31 deelnemers, die verdeeld werden over drie vakken. De drie vakwinnaars waren J. Wolferink uit Almelo , J. Hammink uit Almelo en A. Niks uit Hoogeveen. De beste Dedemsvaarter was Frans Stoop met een derde prijs.

Johnny Wolferink wist 7895 gram vis uit de vaart te hengelen. Jan Hammink moest genoegen nemen met 7030 gram vis. Adri Niks wist 6435 gram vis aan wal te trekken. Het leverde hen allemaal een genoeglijke dag en een mooie prijs op, die gisteren na afloop van de marathon door het Rozentrio werd uitgereikt.  

De organiserende hengelsportvereniging De Brasem vermoedt dat de beperkte vangsten mede te maken heeft met de enorme hoeveelheid waterplanten op bepaalde plekken in De Hoofdvaart. ‘We gaan contact opnemen met Oost Nederland om te kijken hoe we dit probleem kunnen aanpakken,’ aldus Rick van der Hoek van De Brasem, die terugkijkt op een geslaagde marathon.