Wijnfeest met gevarieerd programma

Balkbrug - Al vijftien jaar wordt er in Balkbrug Reestlander wijn gemaakt. Het derde lustrum staat centraal tijdens het Wijnfeest op zondag 1 september op Wijngoed en Zorghoeve de Reestlandhoeve aan de Hoofdweg. Alle gasten, waaronder burgemeester Peter Snijders, zullen feestelijk onthaald worden met een glas Reestlander Royal.

'Vijftien jaar geleden hielden nog veel mensen het voor onmogelijk dat er in Nederland smakelijke wijn gemaakt zou kunnen worden. Inmiddels hebben de Reestlander wijnen naam gemaakt, reeds vele medailles gewonnen en worden veel wijnen al bij voorverkoop middels het Wijnstokkenleasecertificaat verkocht. Ook worden de wijnen geschonken in diverse horecagelegenheden in heel Nederland. Burgemeester Peter Snijders zal op zijn laatste dag als burgemeester van Hardenberg hier, samen met ons, bij stilstaan,' aldus een woordvoerder van de Reestlandhoeve.

Afwisselend programma

Het Wijnfeest heeft een zeer afwisselend programma. Zo is er een kleine markt met diverse food en lifestyle producten. In de Wine & Food Barn zijn de lekkerste hapjes en Reestlander wijnen te verkrijgen. Pont Neuf zorgt voor sfeervolle muziek op het terras. Daarnaast worden er twee wijnworkshops georganiseerd. Niek Beute neemt geïnteresseerde mensen mee op Expeditie Vreemde Druif. Een zeer informatieve maar ook entertainende workshop. Tickets zijn al in de voorverkoop.
En op veler verzoek wordt er ook een wijnproeverij georganiseerd. Vinoloog Margôt van Slooten neemt proevers mee in een uitgebreide kennismaking met de Reestlander wijnen. Tickets zijn op de dag zelf te koop.
Voor geïnteresseerde ondernemers wordt er een korte kennismaking georganiseerd door de organisatie B Corp, een wereldwijde community voor milieuvriendelijke- en maatschappelijk verantwoorde bedrijven.

De Reestlandhoeve is sinds juni vorig jaar een gecertificeerd B Corp.
Mensen die geïnteresseerd zijn in Zorghoeve de Reestlandhoeve kunnen deze dag voor inlichtingen bij de informatiestand terecht. Al met al een veelzijdige dag, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd. Het volledige programma van het Wijnfeest is online te vinden op de website: reestlandhoeve.nl/wijnfeest.