Custom painter 'bouwt' graffitimuren bij skatepark aan Dr. Willemslaan

Slagharen - In de dorpsvisie van PB is extra aandacht voor de jongeren een belangrijk speerpunt. Dat gegeven was voor de plaatselijke Custom painter en creative product restyler Ruud Kerssies mede aanleiding om een idee te ontwikkelen voor een graffitimuur bij de skatebaan aan de dr. Willemslaan. Na een lange periode van voorbereiding heeft de gemeente daarvoor onlangs groen licht gegeven.

Met ondersteuning van vijfduizend euro subsidie uit het gemeentelijke Fonds Maatschappelijke Initiatieven en de instemming van Plaatselijk Belang Slagharen gaat Kerssies de komende maanden hard aan het werk om zijn plannen uit te voeren. Een eerste oproep op Facebook voor sponsoren en aan jongeren om mee te werken aan de opbouw van zijn project heeft naar eigen zeggen nog niets opgeleverd, maar de kunstenaar, die vorig jaar heeft meegewerkt aan het oppimpen van kiosk de Kioter bij de Kotermeerstal in Dedemsvaart en onlangs nog aan het werk te zien was in Hardenberg Beeldenstad, heeft er alle vertrouwen in dat dat goed komt.

Kerssies wil twee muren van acht meter breed en zo’n drie meter hoog aan beide zijden van de skatebaan laten plaatsen waar met graffiti op gespoten kan worden. Ook overweegt hij er op termijn workshops te gaan geven. Met zijn project hoopt hij de jeugd aan te moedigen en te inspireren om creatief bezig te zijn. ‘Een paar jaar geleden stonden bij de skatebaan glascontainers. Af en toe belandde er glas op de skatebaan, waardoor de baan weinig meer wordt gebruikt ondanks dat de glascontainers al lang weg zijn.

Reuring

Door er graffitimuren te plaatsen kan er weer wat reuring ontstaan,’ meent Kerssies. Het lijkt de Slagharenaar daarbij heel leuk voor de bewoners van het nabijgelegen ouderencomplex De Praam. ‘Zij kunnen dan steeds verschillende kunstwerken bekijken,’ aldus de kunstenaar, die zijn plannen een van de komende weken officieel wil presenteren en toelichten op nabijgelegen scholen, maar ook aan de bewoners van De Praam en andere omwonenden van het skatepark. Naar verwachting zullen de graffitimuren komend voorjaar geplaatst worden.