Saxenburgh start Publiekscollege

Hardenberg - Saxenburgh gaat op 25 september van start met het eerste Saxenburgh Publiekscollege voor de inwoners van de regio Hardenberg, Ommen, Coevorden en Twenterand. Het is de bedoeling jaarlijks vier colleges in het LOC+ in Hardenberg te organiseren met steeds een ander medisch onderwerp. De cardiologen Olimulder en Drost trappen op woensdag 25 september af.

Saxenburgh Publiekscolleges zijn laagdrempelige informatiebijeenkomsten over uiteenlopende medische onderwerpen voor een breed publiek in de regio. Het Lokaal Opleidingscentrum (LOC+) in Hardenberg zal het toneel zijn voor belangstellenden.

Verschillende medisch specialisten en verpleegkundigen vertellen tijdens een Saxenburgh Publiekscollege over ziektebeelden, behandelmethoden en nieuwe ontwikkelingen van een vakgebied. Dat doen zij op een manier die voor iedereen is te volgen en over onderwerpen die een grote groep mensen zal aanspreken.

Cardioloog Marlon Olimulder van Saxenburgh is samen met haar collega cardioloog José Drost de initiatiefneemster van het Saxenburgh Publiekscollege. Zij verzorgen dan ook de aftrap op 25 september. 'Wij hebben op medisch gebied zóveel te bieden in Hardenberg en wij kunnen zóveel betekenen voor de mensen in deze regio. Nu al in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis en volgend jaar in ons nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum. Dat willen wij heel graag met hen delen. Wij gaan de onderwerpen op een begrijpelijke en gevarieerde wijze presenteren. En wij verwachten natuurlijk ook, dat er vanuit de zaal allerlei vragen op ons zullen afkomen. Dat maakt het juist leuk,” aldus een enthousiaste Olimulder.

De colleges in het LOC beginnen om 19.30 uur. Er is inloop met koffie of thee vanaf 19.15 uur.