Voorzitter Dedemsvaart Events stopt

Dedemsvaart – Hij begon eind november vorig jaar vol enthousiasme als voorzitter met het ondertekenen van de oprichtingsakte van de Stichting Dedemsvaart Events, maar inmiddels is het enthousiasme weg en heeft Michel van der Weide besloten zijn functie als voorzitter van de Stichting neer te leggen.

Jaarmarkt gaat door

‘We hebben prachtige markten mogen organiseren, maar ook vele tegenslagen gehad en er is te weinig ondersteuning, waardoor er een te grote last op mijn schouders rust,’ zo licht de voorzitter zijn besluit op Facebook toe. Hij geeft daarbij aan dat hij de jaarmarkt, die voor 28 september 2019 gepland staat nog wel netjes zal afmaken, maar de dag daarna formeel stopt met zijn (markt)activiteiten. Met pijn in het hart, want hij had naar eigen zeggen nog graag tal van leuke (markt)activiteiten willen blijven organiseren.

Dedemsvaria

Volgens zijn nog enige mede-bestuurslid van de Henry van Straten had dat heel goed gekund. ‘Wij hebben Michel namens de Stichting Dedemsvaria aangeboden onder de vlag van de Varia markten te blijven organiseren. Hij heeft bewezen dat heel goed te kunnen, maar hij wilde dat alleen doen op basis van een aantal voorwaarden, waar de Varia niet aan kon voldoen. Dat is heel jammer,’ aldus van Straten, die donderdagavond, net als iedereen, werd overvallen door het bericht dat de voorzitter stopt.

Hoe nu verder met de Stichting Dedemsvaart Events? Van Straten weet het als enig overgebleven bestuurslid (penningmeester) van de Stichting, nog niet. ‘De Stichting blijft vooralsnog bestaan en zullen de Varia-braderiën met iemand anders op gaan pakken. Hoe we dat gaan doen is nog niet duidelijk. Het is allemaal nog te vers,’ meent de penningmeester, die met name verbolgen is over het feit dat Van der Weide spreekt over te weinig ondersteuning. ‘Met name als Dedemsvaria-bestuur hebben wij hem het afgelopen jaar zoveel mogelijk geholpen met allerlei zaken, maar het was blijkbaar niet genoeg.’

Van der Weide, die al meerdere bestuursleden bij Dedemsvaart Events zag vertrekken en onder andere ook overhoop ligt met de gemeente en de Promotie Stichting Dedemsvaart (PSD) over subsidiegelden, geeft aan dat hij niet op het aanbod van de Dedemsvaria wil ingaan omdat hij dan zelf geen zeggenschap en budget meer heeft voor zijn eigen ideeën. Met betrekking tot bestuurslid Van Straten is Van der Weide van mening dat hij tijdelijk voor Dedemsvaart Events werkzaam is tot de september markt en dat van Straten daarna stopt met de functie. ‘Als er geen mensen bij komen, die hun verantwoordelijkheid nemen in het bestuur van Dedemsvaart Events, dan ben ik helaas genoodzaakt om de Stichting op te heffen,’ laat Van der Weide weten. Naar de mening van Van Straten kan de voorzitter dat juridisch gezien echter niet eenzijdig doen.

Of en hoe de Stichting Dedemsvaart Events in de toekomst eruit gaat zien mag dan een vraagteken zijn, feit blijft dat zij het afgelopen jaar prachtige markten heeft neergezet en dat ook de komende Septembermarkt op voorhand een succes wordt met meer dan honderd kramen en mooie omlijstende activiteiten.