Aldi stapt weer naar de Raad van State

Dedemsvaart - Aldi vreest dat de bewoners van de nieuwe huizen, die er op basis van het bestemmingsplan voor de noordzijde van de Gentiaanstraat geprojecteerd staan, straks wel eens geluidsoverlast zouden kunnen ondervinden van alles wat er in en rond haar supermarkt gebeurt. Dat staat in het beroepschrift dat Aldi over de woningbouw bij de Raad van State heeft aangespannen.

Terwijl de Raad van State nog uitspraak moet doen over het beroepschrift van Aldi over de weigering van de gemeente Hardenberg om de supermarkt te laten verhuizen naar het Mercatorterrein ( (de zaak diende op 23 juli j.l.) , is de harddiscountsupermarkt opnieuw naar de Raad van State gestapt. 

'Deze keer is de beslissing van de gemeente Hardenberg om nieuwe woningen op steenworp afstand van de harddiscountsupermarkt te projecteren, daar de oorzaak van,'  zegt bestuursrechtadvocaat Hugo Doornhof,, die Aldi bijstaat,  

'De woningen zijn opgenomen in het onlangs door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan voor de noordzijde van de Gentiaanstraat. Aldi zegt hierdoor nog veder in de knel te komen, nadat eerder in de gemeentelijke Detailhandelsstructuurvisie was bevestigd dat de supermarkt nu al in de problemen verkeert. De harddiscounter zou volgens deze visie ook helemaal niet meer aan dit noordelijke deel van de Julianastraat passen.   Het woningbouwplan maakt de situatie voor Aldi nog slechter, omdat hierdoor 60 parkeerplaatsen zullen verdwijnen, haar bevoorrading onuitvoerbaar wordt en gevaarlijke verkeerssituaties zullen ontstaan'. 

Volgens Doornhof kunnen de woningen alleen gebouwd worden als Aldi verplaatst naar het Mercatorterrein. “Het gemeentelijk beleid gaat er eigenlijk vanuit dat woningbouw en de Aldi-winkel niet samengaan, maar de gemeente steekt bewust haar kop in het zand. Daarom ziet Aldi geen andere uitweg dan opnieuw naar de Raad van State te stappen: Kennelijk heeft de gemeente er geen moeite mee het keer op keer op een gerechtelijke procedure te laten aankomen, waarmee natuurlijk ook veel belastinggeld gemoeid is,' aldus de bestuursrechtadvocaat, die sinds dit voorjaar ook lid is van de Eerste Kamer.