SCD’83 speelt gelijk in eerste bekerduel

Dedemsvaart - In de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen trof SCD'83 zaterdag thuis op De Boekweit HTC Zwolle. De ploegen deden niet voor elkaar onder, wat ook tot uiting kwam in de eindstand: 2-2.

Ondanks mogelijkheden voor Ramon Hulleman en Martijn Ballast kwam de ploeg van trainer Tempelman in de eerste 45 minuten niet tot scoren. Pal voor het rustsignaal hadden de gasten de score kunnen openen via Martin Pot, maar zijn vizier stond te hoog gericht.

In het tweede deel keek SCD’83 al snel tegen een achterstand aan. Via een strafschop tekende Stan Wissink in de 48e minuut voor   0 – 1. Zeven minuten later zette Patrick Maat zijn ploeg zelfs op 0 – 2. SCD’83 nam daarna meer en meer het initiatief, maar het duurde tot in de 81e minuut voordat de ploeg dichterbij kwam. Met een geweldig schot van afstand schoot Mathijs Schumacher de 1 – 2 binnen. En in de 87e minuut was het invaller Ingwer Huizinga die de 2 – 2 op aangeven van Ramon Hulleman binnenschoot.

OZC Ommen dat komende zaterdag gastheer voor SCD’83 is, won afgelopen zaterdag zijn wedstrijd in en tegen ’s Heerenbroek nipt met 0 – 1.