Erik Mulder Kampioen van Avereest

Dedemsvaart - Erik Mulder van Tafeltennisvereniging Assen mag zich een heel jaar Kampioen van Avereest noemen. Hij werd zaterdag winnaar van de 51e editie van de Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest. Bij de jeugd prolongeerde Merlijn Brands van TTV De Treffers '70 zijn titel door Casper Stein van TTV Assen achter zich te houden.

TTV Dedemsvaart kijkt terug op een goed verlopen en gezellig toernooi. 'Met een deelnemersaantal van 197 een handvol deelnemers minder dan in het jubileumjaar, maar met voldoende variatie om weer een mooi speelveld op te leveren,' aldus de organisatie, die met name alle deelnemers, maar vooral ook sponsoren en vrijwilligers dwil bedanken, die op welke wijze dan ook hun steentje aan het toernooi hebben bijgedragen. 'Zonder die inzet was dit toernooi niet mogelijk.'.

 

Om de winkansen te vergroten was er dit jaar een extra categorie toegevoegd bij de senioren.

Het toernooi ging volgens planning om 9 uur van start. Doordat het een warme dag beloofde te worden en de Kampioenschappen van Avereest een dag vullend toernooi is, besloot de toernooileiding al vroeg op de dag om alle wedstrijden in best-of-three-games te spelen. Normaal worden de middagwedstrijden in best-of-5-games gespeeld. De aanpassing werd door de meeste deelnemers met begrip ontvangen.

Net zoals andere jaren waren er voorrondes en vervolgrondes. Na de voorrondes gingen de dubbels van start zodat de wedstrijdleiding alle tijd had om de vervolgrondes van het enkelspel in te delen.

De Kampioen van Avereest (senioren) van de 50e editie Harry Kruizenga werd in de voorrondes al uitgeschakeld voor prolongatie van de titel, die uiteindelijk werd gewonnen door Erik Mulder van TTV Assen. Hij was in de finalepoule te sterk voor Julian Plette van TTV Wezep.