Inloopbijeenkomst over Fase II van woningbouw in Bransveen

Dedemsvaart - In een tent in de wijk Bransveen wordt op donderdag 26 september een inloopbijeenkomst gehouden over de bouw van negentig nieuwe woningen. Het betreft Fase II van dit woongebied. In fase I zijn er circa 175 woningen gebouwd, die vrijwel allemaal bebouwd/verkocht zijn.

Fase II betreft de bouw van verschillende typen woningen. In een deel van het gebied geeft de gemeente Hardenberg vrije kavels uit. De inschrijving voor een kavel start nog dit jaar. De nieuwe woningen worden aan de oostkant van Bransveen gebouwd tussen de bestaande bebouwing van Bransveen aan de Mittendorffwerf en de Stegerensallee. Het gaat om 30 rijwoningen, 36 twee-onder-een-kapwoningen en 24 vrijstaande woningen. Een deel van de woningen wordt gebouwd door ontwikkelaar TDF. Woningcorporatie Vechtdal Wonen wil in Bransveen eengezinshuurwoningen bouwen. 

Voor de gehele wijk Bransveen is al een bestemmingsplan gemaakt. De woningbouw in dit uitbreidingsgebied is een nadere uitwerking van dit bestemmingsplan. Ook is een beeldkwaliteitsplan voor dit nieuwe deel van Bransveen gemaakt. Het uitwerkingsplan en beeldkwaliteitsplan liggen vanaf 12 september ter inzage. 

Het plan inclusief de stedenbouwkundige schets wordt getoond tijdens de inloopbijeenkomst op 26 september. Belangstellenden zijn welkom om tussen 17.00 en 19.00 uur langs te komen en het plan te bekijken in een tent, die ter hoogte van de nieuwbouwlocatie in Bransveen wordt neergezet. Medewerkers van de gemeente Hardenberg en van ontwikkelaar TDF zijn aanwezig om een toelichting te geven of vragen te beantwoorden.