Duchenne Heroes zijn onderweg

Dedemsvaart - In alle vroegte is Team Lars vanochtend vertrokken naar Frankrijk om mee te doen aan de uitdagende mountainbike tocht Duchenne Heroes om de spierziekte Duchenne de wereld uit te trappen. Het team fietsers wordt dit jaar gevomd door Erhard Leffers en Lucas en Sebastiaan Brandenburg.

De fietsers worden ondersteund door Janneke Valkema, Marianne Vos, Rolien Brandenburg en Klaas van Urk.

Zondag 8 september, beginnen de fietsers samen met een paar honderd andere ATB-ers, daadwerkelijk aan de tocht. Een tocht, waarbij 700 kilometer gefietst wordt door vijf landen in zeven dagen tijd. Van Team Lars beginnen Erhard en Sebastiaan zondag met fietsen. Woensdagavond zal Lucas zich bij hen aansluiten om de laatste drie dagen mee te fietsen.

Er wordt gestart in Haulme. Zeven dagen later wordt er gefinisht in Well aan de Maas. Team Lars is vanaf zondag te volgen met tracker 56.

Duchenne de wereld uit trappen

Het Dedemsvaartse Team Lars, een naam die ontleend is aan de 13-jarige Lars Michel, die aan de ziekte van Duchenne lijdt, probeert via zijn deelname zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Hoofddoel is om zo snel mogelijk een goed werkend medicijn te laten ontwikkelen om de verschrikkelijke dodelijke kinderziekte Duchenne voorgoed de wereld uit te bannen.

‘Samen trappen we Duchenne de wereld uit,’ is daarom de leus. Wie het team wil steunen in zijn strijd tegen Duchenne kan een donatie doen. Hoe u Team Lars kunt sponsoren is te vinden op de website: www.duchenneheroes.nl/team-lars