Gramsbergen geniet na van feestweek

Gramsbergen - De lampen in Lichtstad zijn gedoofd, het geluid gedempt. Gramsbergen geniet na van een goed verlopen 48e editie van de feestweek. Negen dagen bomvol activiteiten, die met veel enthousiasme ontvangen zijn door zowel bezoekers als deelnemers.

De Gramsbergen Dinnershow was wederom een groot succes en ook ‘De dag voor nieuwsgierige Apen’ is goed ontvangen. Naast de prachtig versierde straten, hadden de deelnemers ook weel veel tijd en energie gestoken in de optocht. De sfeer over de hele week was goed.

Leger Des Pils wint challenge

Met name ook tijdens de Lichtstad Challenge, georganiseerd door de jeugdgroep van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. Dit is een toernooi speciaal voor de jeugd vanaf 13 jaar. Tijdens de Challenge gaan vrienden- en vriendinnengroepen tegen elkaar strijden door middel van verschillende activiteiten, gedurende de hele week. .

In totaal deden er acht teams mee. De eerste activiteit was op zondag in de vorm van een zeskamp. De zeskamp werd gewonnen door Leger Des Pils. De volgende activiteit was op woensdag waarbij geschoten moest worden bij de Grambarger Schutters. De hoogste scores werden gehaald door Aaps 1. Donderdag werden de groepen verkleed verwacht op de thema-avond. Op vrijdag restte het spectaculaire eindspel, water volleybal. Ook deze activiteit werd gewonnen door Aaps 1.

Om extra punten te halen, konden de teams opdrachten van de Bucketlist afwerken. Zoals het meedoen met het Jeu de Boules toernooi, het optillen van ‘de steen’ of optreden met één van de vele bands die tijdens Gramsbergen Lichtstad speelden. En natuurlijk mocht de Mystery Challenge niet ontbreken. Dit is een bericht dat op elk moment gestuurd kan worden, waarbij het meestal erom gaat wie het snelst een opdracht uitvoert. Er is fanatiek gestreden door de teams. Het team Leger Des Pils mag zich Lichstad Challenger van 2019 noemen, want zij stonden aan het einde van de rit bovenaan. Zij ontvingen een waardebon van €100,- die ze bij de deelnemende bedrijven van handelsvereniging E.M.M. kunnen besteden.

Zoals gezegd, wordt er volop van nagenoten, van alle activiteiten tijdens de feestweek, die voor zover bij de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. bekend is, geen incidenten heeft gekend. De organisatie, maar zeker ook de deelnemers en bezoekers kijken alweer uit naar het volgende feest. Gramsbergen Lichtstad wordt in 2020 gehouden van vrijdag 28 augustus t/m zaterdag 5 september.