Gemeente wil geen appartementen aan achterzijde van Julianastraat 12

Dedemsvaart - Burgemeester en wethouders hebben deze week het verzoek van de eigenaar van Lokaal 12 voor het realiseren van een of twee appartementen aan de achterzijde van het pand aan de Julianastraat 12 afgewezen.

Lokaal 12 aan de voorkant

De aanvraag voor de bouw van appartementen heeft te maken met de voorgenomen verplaatsing van Lokaal 12 naar de voorkant van de winkel. Volgens de eigenaar is de huidige winkelruimte te groot en komt de functie van Lokaal 12 beter tot zijn recht aan de voorkant van de winkel. Hierdoor komt het achterste gedeelte van het pand beschikbaar voor een andere functie. De complete winkelruimte is te smal om te splitsen in twee winkels.

Geen buitenruimte

Het verzoek om er appartementen te maken wordt onder andere afgewezen omdat de locatie toekomstige bewoners geen buitenruimte kan bieden en het uitzicht (op een klein plein met een hek eromheen) vanuit de appartementen niet fraai is. ‘Bovendien is het vanuit ruimtelijk oogpunt gewenst om woningen te situeren aan- en oriënteren op de openbare weg of aan openbare ruimte,’ licht het college zijn afwijzing toe.