Bouw Takenshof bereikt hoogste punt

Balkbrug - De bouw bij Takenshof gaat zeer voorspoedig. Waar enkele maanden geleden de voormalige discotheek Takens het beeld van de Meppelerweg en Hoogeveenseweg nog bepaalde, zijn inmiddels 25 woningen volop in aanbouw. Het aangezicht van de splitsing in hartje Balkbrug is daarmee definitief veranderd.

Om symbolisch het hoogste punt van de bouw te vieren hielde Evertsen Bouw Zwolle afgelopen vrijdag een inloopmiddag voor de toekomstige bewoners. Praktisch iedereen maakte hier gebruik van.

‘Het is toch zo’n beetje het laatste moment waarop de bewoners hun huis in ontwikkeling kunnen zien’, vertelt Maarten van Pijkeren, namens Evertsen Bouw. ‘Tijdens de bouw proberen we het bezoek zoveel mogelijk te beperken. Veiligheid staat voorop.’ Hij erkent dat de bouw zeer voorspoedig gaat. ‘We verwachten dat de eerste bewoners dit jaar nog hun huis hier kunnen betrekken. De oplevering begint vanaf de voorkant van het terrein.’ De vijf bedoelde woningen zien er al behoorlijk afgebouwd uit. ‘Maar nu komt het op de vakmensen aan die de afwerking van de woning voor rekening nemen. Er is een groot tekort aan vakmensen zodat we niet even een extra blik personeel kunnen lostrekken.’

De toekomstige bewoners nemen allemaal een kijkje in hun woning in aanbouw. De omvang van de woning blijkt een enkeling in de praktijk wat tegen te vallen. ‘Ik had het wel groter verwacht’, zegt een van de bewoners. Vaak blijkt dat gevoel na inrichting van de woning wel weer mee te vallen, maar de eerste indruk was niet geheel positief. Dat is voor andere bewoners anders. ‘Het ziet er allemaal goed uit’, klinkt het. Onderling wordt er al gesproken over de inrichting van de tuin, meestal tuintjes. Op de opmerking dat onkruid weinig ruimte heeft om te groeien, wordt hartelijk gelachen. ‘Dat is wel de positieve variant’, lacht een oudere dame. Het is mooi om te zien hoe nieuwe bewoners elkaar begroeten, ideeën uitwisselen en samen uitzien naar de nieuwe wijk.