‘Bestrating in Molstraat is bedroevend'

Dedemsvaart - ‘Bedroevend.’ Zo noemt Hans Hoorn de bestrating en stoepen in de Molstraat. De bewoner heeft al meerdere, met name oudere mensen, op het wegdek zien worstelen en struikelen. Hij voorziet ernstige ongelukken als er niet heel snel maatregelen genomen worden. Daar lijkt het echter niet op. Desgevraagd heeft hij vernomen dat aanpassing pas voor 2022 bij de gemeente geagendeerd staat.

‘Rijkelijk laat,’ vindt Hoorn. ‘Temeer omdat de gemeente een paar jaar geleden, bij de aanpak van de Margriet- en Prins Bernhardstraat, al beloofd heeft ook de bestrating en stoepen in de renovatie mee te nemen. Zoals het nu is kan het echt niet meer. Een buurman is door de slechte bestrating al eens gevallen met zijn fiets en ik zag pas nog een auto waarvan de bumper losschoot door de bulten en gaten. En recent heb ik nog een mevrouw geholpen, die met haar rollator vast was komen te zitten tussen de stenen in de stoep. De stenen staan nog net niet rechtop, maar de hele boel ligt schots en scheef,’ aldus de Dedemsvaarter, die zich inmiddels ook tot Plaatselijk Belang heeft gewend in de hoop dat de belangenvereniging zoveel invloed bij de gemeente heeft dat het opknappen van de bestrating snel wordt opgepakt.

Hoorn heeft als bewoner van een pand op de hoek Langewijk/Molstraat zelf niet zoveel last van de slechte bestrating. ‘Ik loop wel rond, maar met name de bewoners van Zorgcentrum Buitengaats maken graag een rondje door de Molstraat. Dat gaat een keer goed fout en zover zou men het niet moeten laten komen. De huidige bestrating ligt er al zo’n twintig jaar in. Ik kan begrijpen dat het niet de hoogste prioriteit bij de gemeente heeft, maar we moeten het ook niet zover laten komen dat er echte ongelukken gebeuren. Dan is het te laat.’