Talentvolle Siebe gaat naar WK dammen

Dedemsvaart - De 8-jarige Siebe Kortleven maakt zich op voor deelname aan het Wereldkampioenschap dammen dat van 27 oktober tot en met 4 november 2019 in het Turkse Izmir wordt gehouden.

Het clublid van de Dedemsvaartse Damvereniging kwam op zesjarige leeftijd in aanraking met  de damsport.op zijn toenmalige school de Krullevaar in Hoogeveen. Het spel boeide hem en hij besloot dan ook damlessen  te volgen. Al snel zagen zijn trainers Gerard Bruins en Zainal Palmans, één van de toptrainers van Nederland, dat hij veel talent had.        

In 2017 deed Siebe voor het eerst mee aan een groot toernooi, het Nederlands  kampioenschap benjamins. Hij wist daar het erepodium te  bereiken, met een fraaie derde plaats. In 2018 had hij zijn zinnen gezet om in deze categorie de titel te behalen, maar hij werd afgetroefd door een tweetal spelers van de damclub Brainsport uit Eindhoven. Ook bij het NK sneldammen liet hij van zich horen door in dat kampioenschap als derde  te eindigen. Met het team van zijn school CNS de Krullevaar wist Siebe tweemaal .kampioen van Nederland te worden.

Bij het NK welpen van 2019 werd hij knap tweede, wat hem uiteindelijk een ticket voor het WK opleverde.